Sponsrad video – Brist på lärare – då vikarierar kändisar

Då det är lärarbrist i Sverige fick några svenska kändisar uppdraget att vikariera i ett antal gymnasieklasser runt om i Sverige.

Filmerna med dessa lektionerna är nu offentliggjorda. Bland vikarierna ser vi Filip Hammar vars lektion mynnar ut i en debatt om läraryrket.  Filip Hammar har tidigare berört ämnet vilken påverkan lärare har på sina elever bl.a. i sin podcast tillsammans med Fredrik Wikingsson i deras podcast. Ämnet ligger Filip Hammar nära till hands då hans föräldrar arbetat som lärare i hela sina yrkesverksamma liv.

filipsomlarare

Messiah Hallberg däremot försöker under sitt vikariat redogöra för hur man stavar till ”Yolo”.

I ett annat klassrum gör komikern och skådespelaren Nour El Refei ett vikariat där hon berättar om hur hon som ung blev sedd och uppmuntrad av läraren Tommy, som såg igenom hennes stökiga fasad och vilken talang som egentligen fanns där.

De filmade vikariaten är ett sätt  att lyfta fram att det råder brist på lärare i Sverige. Och ett sätt att få fler att få upp ögonen för hur roligt och viktigt läraryrket kan vara. All heder till personerna som ställde upp på detta. Det krävs en viss självdistans.

 


 

Sponsrat inlägg


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *