Sven Ove Littorin blir gästforskare i USA

F.d arbetsmarknadsminister blir gästforskare i USA, vid Stanforduniversitetet i Kalifornien. Målet är att ta reda på hur det går att få fram fler jobb med hjälp av innovationer.

Forskningsinsatsen kommer inte generera någon ekonomisk förtjänst utan istället kommer han leva på svenska skattepengar.

– Jag får en arbetsplats och en dator, men ingen lön. Jag har mitt avgångsvederlag som jag kommer att leva på under perioden säger han.

Sven Ove Littorins tidigare akademiska meriter är “företagsekonomi och nationalekonomi, Lunds universitet. Huvudämne nationalekonomi, makro, C-uppsats om självständig centralbank.”

År 2007 blev Sven Ove littorin anklagad för att i sin meritlista inkluderat en falsk mastersexamen från Fairfax University. Enligt Högskoleverket är Littorins examen inte en erkänd akademisk examen, eftersom Fairfax University aldrig haft tillstånd att dela ut sådana.

Familjen får dock stanna kvar hemma då Sven Otto Littorin åker över.

– Barnen har sina skolor, så jag åker ensam, men jag kommer naturligtvis att åka hem så ofta jag kan och familjen kommer att hälsa på i Kalifornien.

Med det valet visar han ganska tydligt att den påstådda orsaken till avhoppet, hänsyn till familjen inte var det verkliga skälet, utan att han verkligen hoppade av i desperation över att han visste att att anklagelserna om sexköpet var sanna.

Läs mer:

SvD

DN

DI

Nyteknik


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *